‘Seizoenen op smaak’

Boekomslag van het boek 'Seizoenen op smaak'.

Niet meteen een kookboek met eerlijke handelsproducten, maar in het kader van “Hasselt FairTradeGemeente” toch zeker de moeite. Want duurzame landbouw begint natuurlijk in onze achtertuin en dus verdient dit boek alle aandacht.

Velt is de vereniging in Vlaanderen en Nederland voor wie milieuvriendelijk wil koken en tuinieren. Met dit boek brengt Velt ingrediënten van elk seizoen eenvoudig en heel lekker op smaak. Zo eet je gezond, milieuvriendelijk én bovenal duurzaam.

Onderstaande (en meer) informatie vind je ook op de website van Velt

‘Seizoenen op smaak’ bevat tips om zelf aan de slag te kunnen gaan: een groente- en fruitkalender, websites waar je producten van de boerderij kan kopen, een overzicht van bladgroenten die je ook in de winter als slaatje kan verwerken.

In een eerste deel zoemt Luk Naets in op de verschillende aspecten van duurzame voeding. De auteur, reeds meer dan 15 jaar consumenten-medewerker bij Velt, geeft informatie over seizoensgroenten, biologische ingrediënten, lokale productie, waarom afval vermijden en wat een eerlijke prijs betekent voor de boer.

In een tweede deel schotelt Geert Groffen, onze chef potager u een dozijn recepten per seizoen voor. Hele gewone groenten zoals wortelen en courgette, maar dan net iets anders klaargemaakt. Of minder bekende groenten als pastinaak en sluimerwt. Bij elk recept is de bereidingstijd aangegeven.

84 p., november 2006.
Luk Naets en Geert Groffen, Velt vzw.
Boekhandelsprijs: 11,95 euro

Het boek is vanaf 1 december in de betere boekhandel te verkrijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s