Hasseltse El Ceibo-chocoladecake

Ik heb een cacaoboontje voor El Ceibo, zoals je weet. De wereldwinkels verkochten lang hun biocacaopoeder. Die hebben we nu niet meer, maar ik noem dit gebak nog steeds onze Hasseltse El Ceibo-chocoladecake. Smakelijk!
Een pot met cacaopoeder
200 g boter
250 g honing (OWW)
4 eieren
250 g zeer fijn gemalen volkorenmeel
3 eetl. cacao (OWW)
2 theel. bakpoeder
3 eetl. biorum (OWW)
50 g geschaafde amandelen (OWW)

De boter met honing en eieren schuimig roeren.
Het meel met de cacao en het bakpoeder mengen en vervolgens door elkaar scheppen.
Tenslotte de rum toevoegen.
Het deeg in een met ingevet papier beklede bakvorm (30 cm) doen en met geschaafde amandelen bestrooien.
Dit gedurende 1 uur à 1u15 laten bakken bij 160°C.
De koek in de vorm laten afkoelen, vervolgens eruit nemen en het papier verwijderen. Een dag laten staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s