Kerriesoep

Een potje met currypoeder
1 fijngesneden uitje
45 g boter
2 eetl. currypoeder
40 g bloem
1 l bouillon
1/2 dl melk
eventueel gehakt voor balletjes of brood voor korstjes

De ui met de kerrie ongeveer 5 min. in de boter fruiten. De bloem erdoor roeren tot je een vrij droge massa bekomt. Met de bouillon een gebonden soep maken. De soep afmaken met melk. Desgewenst zeven. De balletjes gehakt in de soep gaarkoken (ongeveer 10 min.) of goudbruin gebakken dobbelsteentjes brood bij de soep voegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s