Koffiemousse met rum

Een fles Varadero rum
2 eetl. gelatinepoeder
1,25 dl water
2,5 dl melk
100 g suiker
4 theel. poederkoffie
1 eetl. rum
2 eiwitten
1/4 l slagroom

Week de gelatine in het water. Verwarm in een pannetje de melk, suiker en poederkoffie. Neem de pan van het vuur en voeg het gelatinevocht eraan toe. Roer tot alles volledig gesmolten is. Laat het mengsel vervolgens afkoelen en dik worden. Voeg dan de rum toe en klop de gelatinekoffie tot een luchtige massa. Roer er de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door en daarna de geklopte slagroom. Stort de mousse in een voorgespoelde vorm en zet die in de koelkast om op te stijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s