Platte Hasseltse appelkoek

Een pak amandelnoten
125 g boter
150 g Oxfam Fairtrade honing
2 eieren
100 g magere kwark
de schil en het sap van een citroen
12 geraspte Oxfam Fairtrade amandelnoten (Palestina)
4 eetl. melk
250 g volkorenmeel
2 theel. bakpoeder
1 kg grote zachte appels

De boter, honing en eieren tot een schuimig mengsel roeren; de magere kwark, de geraspte citroenschil, de gerapste amandelen en de melk toevoegen. Het volkorenmeel vermengd met het bakpoeder er doorheen roeren.

Het deeg gelijkmatig in een ingevette en met broodkruimels bestrooide springvorm verdelen.
De appels schillen, halveren en van het klokkenhuis ontdoen. De bolle kant van de appels met een vork inkrassen, met citroensap besprenkelen en met de platte kant op het deeg leggen.
In een voorverwarmde oven bij 180°C gedurende 45 minuten bakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s