Vierkante notenkoekjes

Een pak bio walnoten
2 eieren, licht geklutst
2/3 kop honing
6 eetl. volkoren tarwebloem
1/4 eetl. zout
1 kop in stukjes gehakte noten
1/2 kop sesamzaad

Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eieren en de honing door elkaar. Roer er de overige ingrediënten door en doe het in een met olie ingevette vierkante bakvorm van 22 cm. Bak de koek gaar in de oven, 20 à 25 minuten. Laat hem in de bakvorm afkoelen en snijd hem dan in vierkantjes.

update

Een vriendelijke lezeres stuurde me dit bericht:

Hoi Steven,
Ik heb de vierkante notenkoek gebakken. Eerdere bakervaring leerde mij dat alleen volkorenmeel wat zwaar wordt, dus ik heb er wat witmeel doorgedaan( wel dezelfde totaalhoeveelheid aangehouden) en een beetje bakpoeder. Het resultaat was een overheerlijke, luchtige cake-koek van +/- 2 cm hoog. We hebben gesmuld!

noot🙂 Ingeborg bakte de cake met walnoten uit eigen tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s