Boliviaanse kadetjes

Een pak Quinoa
30 g verse gist
3 soeplepels dikke verse room
100 g quinoameel
300 g tarwemeel
3 eieren
100 g fijne suiker
1 snuifje zout
100 g boter

Los de gist een dag vooraf met de room op in een grote kom. Zeef de meelsoorten en voeg ze al roerend bij de room. Maak een putje in het midden en giet daar suiker, het zout en de eieren in. Kneed alles grondig met de hand, dek de kom af met folie en laat het mengsel een nacht in de ijskast rusten.

Giet het deeg op een koel oppervlak (bijvoorbeeld marmer) en gebruik zo weinig mogelijk meel. Snij de boter in mootjes en schik die op het uitgegoten deeg. Vouw het deeg driedubbel en zet het 10 minuten in de koelkast. Herhaal dat plooien 3 maal.

Snij reepjes van het deeg, maak er balletjes van en leg die in geoliede vormpjes. Als je een grote bakvorm gebruikt: dan 3 deegballetjes onderin en 1 bovenop. Dek af met een zuivere handdoek en laat het deeg 3 uur rijzen op een warme plaats (20 graden).

Verhit de oven gedurende 10 minuten op 230 graden. Strijk de kadetjes in met het geklutste ei voor ze in de oven gaan. Laat 10 minuten bakken op 230 graden, daarna nog 10 minuten op 190 graden. Onmiddellijk na het bakken uit de vormpjes halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s