Kaneeltaart met chocolade

Reep fondant chocolade
Voor het gebak:
3 eieren
100 g rietsuiker
50 g boter
sap van 1 sinaasappel
100 g tarwemeel
50 g quinoa meel
50 g maïsmeel
1 zakje gist
1 stukje sinaasappelschil
1 soeplepel kaneelpoeder

Voor het glazuur:
50 g fondant chocolade
200 g bloemsuiker
1 soeplepel cacaopoeder
50 g boter
5 cl melk

Klop de eierdooiers met de rietsuiker in een grote kom tot een romig mengsel. Smelt de boter en voeg ze onder voortdurend roeren bij de eierdooiers. Giet er dan het sinaasappelsap bij.

Zeef alle meel en de gist en voeg dit daarna bij de eierdooiers, terwijl je grondig roert met een houten spatel. Voeg er nu de sinaasappelschil en het kaneelpoeder bij.

Klop het eiwit en meng het voorzichtig bij het deeg.

Bestrijk een bakvorm met boter en meel en verwarm de oven op 175 graden. Giet het deeg nu in de bakvorm en zet het 30 tot 45 minuten in de oven. Haal de cake uit de bakvorm zodra hij gaar is en leg hem op een schaal.

Het glazuur. Smelt de chocolade op een laag vuurtje in een steelpannetje met dikke bodem. Voeg er de suiker, de cacao en de boter bij. Giet er de melk met kleine scheutjes bij. Voortdurend roeren, tot je een glad mengsel bekomt. Haalt het steelpannetje nu van
het vuur en laat het 5 minuten afkoelen. Dan opnieuw opkloppen tot het mengsel dik genoeg is
om het over de cake te gieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s