Pompoensoep

Een pak Quinoa
1 flinke noot boter
4 grof gesnipperde uien
2 teentjes geplette knoflook
100 g goed gewassen quinoa
500 g geschilde pompoen in teerlingen
10 geschraapte en versneden worteltjes
basilicum, tijm
2 bouillonblokjes
1 soeplepel gehakte peterselie

Smelt de boter in een grote kookpan. Voeg er de ui en de look aan toe. Laat enkele minuten bruinen.

Voeg er nu de worteltjes, de pompoen, de quinoa, de tijm, de basilicum en de bouillon aan toe. Voeg tenslotte 2 liter water toe en breng het aan de kook. Afdekken en 25 minuten laten koken.

Maak alles fijn met de mixer. Rijkelijk zout en peper toevoegen.

Net voor het opdienen overdekken met peterselie (en voor lekkerbekken: enkele soeplepels room).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s