Quinoa kroketten

benodigdheden:

quinoapuree,
paneermeel,
1 ei

 Een pak Quinoa
Maak quinoapuree volgens het opgegeven recept hieronder. Zorg voor een stevige puree.

Maak met de handen rolletjes of balletjes puree en schik ze op een schaal. Klop het ei in een diep bord en strooi het paneermeel in een tweede bord. Haal de rolletjes of balletjes nu eerst door het ei, dan door het paneermeel.

Bak de kroketten in hete olie. Ze geven een feestelijk tintje aan vlees- en visschotels.

recept quinoa puree:

150 g goed gewassen quinoa
5 middelgrote aardappelen
melk
1 noot boter
1 eierdooier
muskaatnootpoeder

Kook de aardappelen en de quinoa apart in gezouten water: 30 minuten voor de aardappelen en 15 minuten voor de quinoa. Laat uitlekken.

Voeg de quinoa, de melk, de boter, de eierdooier en de nootmuskaat bij de aardappelen. Voeg eveneens zout en peper toe. Nu alles grondig pletten, tot er geen stukjes aardappel meer overblijven. Kruiden en desnoods nog een beetje melk toevoegen.

De puree kan nu opgediend worden met diverse gerechten en gratins.
Variaties: prei, spinazie of wortelen samen met de aardappelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s