Quinoa puree

 Een pak Quinoa150 g goed gewassen quinoa
5 middelgrote aardappelen
melk
1 noot boter
1 eierdooier
muskaatnootpoeder

Kook de aardappelen en de quinoa apart in gezouten water: 30 minuten voor de aardappelen en 15 minuten voor de quinoa. Laat uitlekken.

Voeg de quinoa, de melk, de boter, de eierdooier en de nootmuskaat bij de aardappelen. Voeg eveneens zout en peper toe. Nu alles grondig pletten, tot er geen stukjes aardappel meer overblijven. Kruiden en desnoods nog een beetje melk toevoegen.

De puree kan nu opgediend worden met diverse gerechten en gratins. Variaties: prei, spinazie of wortelen samen met de aardappelen.

Een gedachte over “Quinoa puree

  1. Pingback: Quinoa kroketten « recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s