Oxfam Limonade van het huis

Een pak biorietsuiker
500 g rode bessen of vlierbessen
3 l water
500 g Oxfam rietsuiker

Maak de vruchten schoon en schep ze in het water.
Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten goed doorkoken. Giet het sap door een zeef.
Meng 500 g suiker door het sap.
Doe dit terwijl het nog warm is. Laat het mengsel een uurtje rusten.
Giet het sap in flessen. Zorg er voor dat je de flessen goed afsluit.
Leg de flessen twee dagen in de zon.
Als er geen zon is laat ze dan een beetje langer liggen. Zo kan zich koolzuur vormen.
Als je daarna de flessen op een koele plaats legt kan je de limonade enkele dagen bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s