rozijnencake

pakje rozijnen wereldwinkels
300 gram rozijnen (Wereldwinkel)
150 gram bio rietsuiker (Wereldwinkel)
2 zakjes vanillesuiker
200 gram zachte boter
citroenrasp van één citroen
2 theelepels zout
350 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren

• rozijntjes wassen, laten uitlekken en drogen met keukenpapier
• boter met de suiker tot een romige massa kloppen
• eieren één voor één toevoegen, telkens tot ei volledig is opgenomen in mengsel
• zout en citroensap erdoor lepelen
• bakmeel en rozijntjes in delen door de massa spatelen
• bakvorm van 2 liter boteren en vullen
• in koude oven (middenpositie) zetten en inschakelen op 170°C
• gedurende 70 minuten bakken
• daarna op rooster kappen en laten afkoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s