Zocht je onze Palestijnse couscous?

Recepten met Palestijnse couscous vind je hier.

couscous palestina is zoek
De couscous-klanten van de Wereldwinkel blijven al een tijd op hun (spreekwoordelijke!) honger zitten. Onze bestelling (21 ton) wordt al maanden geblokkeerd door de Israëlische overheid. We kopen de couscous van een groep vrouwen in Gaza. Maar Israël heeft het gebied afgesloten van de rest van de wereld.

Reeds vóór nieuwjaar 2007 was de voorraad couscous in de magazijnen van Oxfam Fairtrade uitgeput. Maar wat voor de wereldwinkels slechts één van de vele fairtradeproducten is, is voor de Palestijnse producenten in Gaza hun broodwinning.

Landbouw was altijd al een belangrijke inkomensbron in de Gazastrook: citrusvruchten, olijven, amandelen, groenten, aardbeien en bloemen zijn de meest geteelde gewassen. De landbouwsector geeft werk aan 40.000 Gazanen (ongeveer 12.7% van de werkende bevolking). Landbouw wordt echter al jaren bedreigd, door de overbevolking van de Gazastrook, door de militaire activiteiten van Israël en recent door de totale afgrendeling van Gaza. Landbouwbenodigdheden zoals zaden en meststoffen komen de Gazastrook niet meer binnen en geoogste producten kunnen niet meer uitgevoerd worden. De couscous die we al jaren in de wereldwinkel verkopen, is in de zomer wel nog geoogst en verwerkt door de vrouwencoöperatieven, maar kon Gaza vervolgens niet verlaten. PARC heeft beslist om de couscous in te zetten in het “From Poor Farmers to Poor Families”-project. Door producten van boeren op te kopen en aan families in nood uit te delen helpt PARC zowel de boeren als de noodlijdende bevolking van Gaza. Ongeveer 6000 families ontvangen rechtstreeks hulp door dit project.

meer info op :
www.oww.be
Delhaize heeft ‘verkeerd fruit en groenten’ in de rekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s