Tagatose: zoet succes voor vrouwelijke bedrijfsleider uit Heusden-Zolder, tijdens Vrouwendag

Lees ook: succes smaakt steeds zoeter voor Grete Remen


In buurgemeente Heusden-Zolder wordt momenteel een stukje voedingsgeschiedenis geschreven, zo lijkt. Natuurvoedingsspecialist Damhert start er na de zomer met de eigen productie van tagatose (een volledig natuurlijke zoetstof die dienst doet als suikervervanger), en www.vilt.be kopt vanochtend: “Multinationals in de rij voor suikervervanger“.

Vandaag loopt Evanement in Hasselt. De omstreden invulling, die de Provincie Limburg aan de internationale Vrouwendag geeft. Geen vrouwen op de barricades in Hasselt, maar/want dit is ‘shoppers-paradise’. Laat me er het mijne van denken, van Evanement, en hier Grete Remen, boerendochter en bedrijfsleider van Damhert, in de spotlights zetten. Grete is moeder van vier kinderen en won eerder de Livia-award (voor vrouwelijke zakenmensen). Daarnaast is ze ook nog erg sociaal-bewogen, dus ze verdient zeker onze aandacht. Hopelijk vormt ze de inspiratie om (ander) zakelijk (Limburgs) vernuft te prikkelen, welke ons verhaal van eerlijke handel en kort keten beter weet te vermarkten.

Damhert slaagde erin een eigen procédé te patenteren, waardoor Damhert een aanzienlijke voorsprong neemt op zijn concurrenten. Het verdeelt al sinds september vorig jaar producten onder de merknaam ‘Tagatesse‘ in de winkel. “Sindsdien hebben we al ongeveer 100.000 dozen van 500 gram verkocht“, weet gedelegeerd bestuurder Grete Remen op vilt.be.

Intussen werd de Europese procedure doorlopen, die zal toelaten gezondheidsclaims te vermelden op de verpakkingen.

We hebben al een paar grote bedrijven aan de lijn gehad, zoals PepsiCo en Danone“, zegt Grete Remen nog.

Alweer goed economisch nieuws uit Limburg, nadat eerder deze week bekend werd dat inzake de tewerkstelling in kmo’s, deze provincie de beste leerling van de klas is in Vlaanderen, met 9,1 procent meer banen in 2006 en 2007.

meer Tagatose:

3 gedachtes over “Tagatose: zoet succes voor vrouwelijke bedrijfsleider uit Heusden-Zolder, tijdens Vrouwendag

  1. Pingback: Tagatose: het succes smaakt steeds zoeter voor Grete Remen, kmo-ondernemer van het jaar « recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

  2. Zit er LACTOSE in tagatose of tagatesse???? Ik heb twee kinderen met GALACTOSEMIE die absoluut lactosevrij dieet moeten houden! Voor ons zeer belangrijk om te weten of er lactose (enkel verwerkbaar als men de enzyme om de galactose te verwerken heeft (galactose1uridine transferase)Anders is uw product ZEER nadelig voor deze patienten!!!!!!!!GIFTIG ZELFS!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s