vege Tauhu Goreng – gebakken tofu met pindasaus

In de Vlaamse Wereldwinkels vind je pinda’s uit Senegal en pindakaas uit Mozambique. Wil je er meer mee doen, dan enkel uit de hand eten of op je boterham smeren, dan is dit een aanrader.

Een pot pindakaas van de Wereldwinkel
Voor 4 personen:
4 dikke plakken tofu
50 gram taugé, geblancheerd
7,5 cm komkommer, in kleine reepjes en enkele plakjes om te garneren
zout
olijfolie

voor de saus
2 groene chilipepers, in ringen
2 rode chilipepers, in ringen
2 teentjes knoflook, geplet
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 1/2 eetlepel azijn
100 gram pindakaas of 225 gram pinda’s
200 ml water
2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
zout

Een pakje  pinda's van de Wereldwinkel
1. Verhit voldoende olie (ongeveer 5 cm) in een wok of pan en frituur er de tofu in tot hij lichtjes bruin kleurt. Schep de tofu uit de pan, laat hem uitlekken en afkoelen
2. Snijd elk stuk tofu in tweeën en maak in het midden een diepe gleuf om te vullen
3. Meng de taugé en de komkommer in een kom en en strooi er flink wat zout bij. Schep deze vulling in de tofu
4. Meng of maal de chilipeper met de knoflook en voeg sojasaus, azijn en wat zout toe. Schep er de gemalen pinda’s of de pindakaas door en giet er geleidelijk aan ook het water bij. Roer alles tot een gladde, kleverige saus.
5. Schik de gevulde tofu op een schaal, versier met enkele plakjes komkommer en verse korianderblaadjes en geef de pindasaus er afzonderlijk bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s