witloof currysoep met zure Hasseltse appel

een potje currypoeder
500 gr witloof
2 ajuinen
1 wit van prei
1 courgette
1 eetlepel boter
10 gr curry
enkele kervelpluksels
1 zure appel
1 blokje groentenbouillon

1. snij de uien en prei in grove stukken en fruit in de boter
2. hou 1 stronk apart en snij het witloof overlangs door
3. haal het harde gedeelte eruit (dit zorgt voor de bittere smaak)
4. schil en snij de courgette in blokjes en voeg toe samen met het witloof
5. bestrooi met de curry
6. voeg 2 liter water toe en laat 90 minuten zachtjes pruttelen, samen met het verkruimelde bouillonblokje
7. mix de soep
8. vlak voor het opdienen de resterende stronk witloof in fijne ringen snijden, de zure appel schillen en in blokjes snijden en toevoegen aan de soep
9. de kervelplukseltjes er overheen strooien

tip: om de smaak zachter en de soep feestelijker te maken kan je een scheutje room toevoegen. dan echter niet meer laten koken (of later, opkoken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s