regiofair? boeren willen geen grotere volumes, maar eerlijke prijzen door prijstransparantie

Stilaan sluiten de boeren de rangen. Het meest spectaculaire voorbeeld is dat van de Belgian Dairy Board, die zeer binnenkort op de markt komen met hun eigen zuivelassortiment.

De boeren zijn het beu, voeren actie, worden steeds zelfzekerder… en de supermarkten krijgen schrik en proberen de taktiek waarmee ze erin slagen de fairtradebeweging te paaien: “we gaan grotere volumes draaien”.

Probleempje: de boeren willen eerlijke prijzen door prijstransparantie. Gewoon serieuze prijzen voor hun verswaar. Geen valse compassie. De supermarkten en beleidsmakers gaan er niet meer met loze beloftes vanaf komen.

Dit bericht kreeg ik daarstraks doorgestuurd:

Artikel doorverwezen door een bekende

13:21 Supermarkten promoten Belgische verse voedingswaren

De Belgische supermarkten gaan Belgische landbouwproducten promoten. Met die actie proberen ze de boeren tegemoet te komen, die klagen dat ze hun goederen te goedkoop moeten verkopen.

De Vlaamse en Waalse boeren zaten samen met Fedis, de federatie van de distributiesector, de minister van landbouw Sabine Laruelle (MR) en minister van economie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) rond de tafel om de steeds lager wordende productprijzen te bespreken. Daar besloten de partijen een betere begeleiding in de prijsvorming te voorzien. De prijsobservatie zal door het ministerie van economie worden uitgevoerd.

Om de boeren hun situatie nu al te verbeteren kondigde Fedis een promotiecampagne aan om de Belgische verse voedingswaren beter aan de man te brengen. Wanneer de exacte campagne gelanceerd zal worden, blijft onduidelijk.

Bron: het Belang van Limburg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s