Week van de Fair Trade 2008 in Hasselt: Onze Wereldwinkel op TV en in de krant

Wereldwinkel Hasselt op TV Limburg

TV Limburg maakt een filmpje over onze Wereldwinkel. Arno was de pieneut 🙂

Dit werk uitgezonden op donderdag 16 oktober 2008.

Op vrijdag 10 oktober verscheen er ook een opvallend artikel in het Belang van Limburg. Met dank aan Dirk Jacobs, die van het vierde criterium om een FairTradeGemeente te kunnen blijven, m.n. media-aandacht bij iedere fairtradestap in de gemeente, een erezaak maakt. Dank u, Dirk!

Vernieuwde wereldwinkel toegankelijk voor rolstoelers

 

foto bij het artikel over de Wereldwinkel in het Belang van Limburg

“Nog meer dan vroeger is iedereen nu van harte welkom in onze vernieuwde Wereldwinkel”, wijst Steven Schepers naar de verlaagde inkom en het hellend vlak dat de zaak helemaal toegankelijk maakt voor rolstoelgebruikers.

“Die mensen bleven vroeger letterlijk in de kou door de trapjes bij onze inkom. Nu ons gebouw, inclusief de gevel, verfraaid zijn, hebben we ook heel wat meer ruimte. Eén van de absolute nieuwigheden is onze ‘galerij’ waarin we wisselende tentoonstellingen gaan organiseren van mensen die in het Zuiden geweest zijn. We starten daar met de expo ‘De cacaoketen’, ook al omdat cacao één van de spits-producten wordt in onze werking.

Met nieuwe, lekkere chocolades, willen we de mensen motiveren om de cacaohandel te steunen. Wie ons zaterdag, wanneer we opendeur houden, een bezoek brengt, krijgt zelfs een proefreep chocolade mee naar huis. Een andere nieuwigheid is onze eerlijke bio-ice-tea uit Sri Lanka. De openingsuren, waarbinnen onze vrijwilligers de winkel draaiend houden, blijven dezelfde. Elke dag van 9 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur. Nu zaterdag is er trouwens extra animatie in de buurt van onze vernieuwde zaak, waarmee ook wij ons steentje willen bijdragen om de Dorpsstraat weer levendiger te krijgen.”

uit: het Belang van Limburg – vrijdag 10 oktober 2008

door: Dirk Jacobs

fotograaf: Serge Minten

bedankt Dirk en Serge!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s