de recepten, zoals te proeven tijdens de geschenkenbeurs van de Hasseltse Wereldwinkels

Dat was smullen geblazen, op onze geschenkenbeurs in Stevoort, eind vorig jaar. Je herinnert je nog wel dat onze gouverneur, Steve Stevaert, er zelf de lekkerste-chocomousse-van-de-hele-wereld kwam uitdelen.

Men blijft mij maar aan de mouw trekken om de recepten online te zetten; bij deze…

eten_beurs

Brownies met noten

250 gr zelfrijzende bloem

150 gr bakboter

125 zwarte chocolade (Oxfam Fairtrade)

4 eieren

200 gr. Fijne suiker

1 zakje vanillesuiker

150 gr. Notenmengeling (Oxfam Fairtrade)

1 bokaal (190 gr.)

De zelfrijzende bloem in kom doen
De boter smelten, de chocolade smelten en bij de boter mengen, daarna dit mengsel onder de bloem roeren.
De hele eieren klutsen en bij het mengsel voegen.
De fijne suiker, de vanillesuiker en de gehakte notenmengeling ook ondermengen.

Het mengsel verdelen over de vormpjes (papieren vormpjes of multiflexvormpjes)
De uitgelekte kersen overstrooien en 30 minuten bakken in voorverwarmde oven van 180°

Pompoensoep met kokosmelk

1.5 kg pompoen

3 uien

3 aardappelen

3 wortelen

3 l water

Bouillonblokjes naar eigen smaak

Peper, zout, laurierblaadje

Afwerking : kokosmelk (Oxfam Fairtrade) nootmuskaat (oxfam) peterselie of koriander

Alle ingrediënten aan de kook brengen samen met de bouillonblokjes
Zodra de soepgroenten gaar zijn het laurierblad verwijderen en de soep mixen.

Garneer de soep valk voor het opdienen met een scheut kokosmelk, veel nootmuskaat en peterselie of koriander !

zie ook: Pompoensoep met kokosmelk (bio) van Oxfam Fairtrade made by Zuppa

Wafels

450 gr rietsuiker (Oxfam Fairtrade)

9 eieren

450 gr. Margarine

3 pakjes vanillesuiker

750 gr. Bloem ( kan ook met 350 gr. Witte en 350 gr.volkorenbloem)

De hele eieren kloppen met de vanillesuiker en de rietsuiker tot een het geheel een schuimende massa is geworden.

De gesmolten margarine toevoegen
De bloem in kleine hoeveelheden onderroeren tot een mals doch niet vloeibaar geheel;
Bakken in heet wafelijzer;

Scampi met kokos

Gekookte en gepelde scampi

currypoeder (Oxfam Fairtrade)

3 dl kokosmelk (Oxfam Fairtrade)

100 gr. Geschaafde amandelen (Oxfam Fairtrade)

Bosje basilicum

De gekookte en gepelde scampi even kort aanbakken in hete boter
Kruiden curry
De kokosmelk overgieten en 5 min. laten sudderen
Afwerken met geschaafde amandelen en basilicum

Opdienen als hoofdmaaltijd bij basmatirijst (Oxfam Fairtrade)!

Tip ! Lekker als lepelhapje bij het aperitief (serveren zonder rijst)

Biochocorijstwafeltjes met ananasmousse en bananen

2 pakjes biochocorijstwafeltjes (Oxfam Fairtrade)

150 gr. Mascarpone

1 ei

2 fairtradebananen

½ blik ananansstukjes (Oxfam Fairtrade)

Klop de mascarpone met de eierdooier en 2 eetlepels ananassap
Klop het eiwit zeer stevig op en spatel onder het mascarponemengsel
Snijd de ananas in heel kleine stukjes en meng ze er ook onder
Verdeel de banaan in schijfjes en schik op een biochocorijstkoekje
Schep er het mascarponemengsel op en werk af met nog een koekje

Krokante chocolademousse

250 gr mascarpone

3 eieren

4 eetlepels biorietsuiker (Oxfam Fairtrade)

4 eetlepels biochocodrink (Oxfam Fairtrade)

2 pakjes biocacaokoekjes (Oxfam Fairtrade)

Splits het eiwit van de eierdooiers en klop tot zeer stevig schuim
Klop de mascarpone met de rietsuiker en de eierdooiers tot een gladde massa
Roer er de biochocodrink onder en meng het eiwitschuim eronder
Verkruimel 4 koekjes en roer ze erbij. Verdeel de mascarpone over de rest van de koekjes
En laat opstijven in de koelkast

zie ook: De lekkerste chocomousse van de hele wereld en ook nog fair trade!

Smakelijk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s