Bio Bananencake van de Hasseltse Wereldwinkel

pak bio-suiker
5 fairtradebananen (niet te rijp)
200 gr Oxfam Fairtrade-fondantchocolade
5 eieren
300 gr Oxfam Fairtrade-suiker
300 gr zelfrijzende bloem
300 gr boter
250 gr kokos

1. bananen schillen en in blokjes snijden van 1 op 1 cm
2. chocolade grof hakken
3. klop eigeel met de suiker tot een schuimige massa
4. voeg de bloem en de zachte boter toe en mengen
5. roer de chocolade en de kokos erdoor en met de handen het mengsel luchtig heffen
6. klop eiwit stijf met een beetje suiker en hef ook onder het mengsel, als laatst meng je ook de gesneden bananen bij het geheel.
7. Boter een cakevorm in en bestrooi met bloem
8. Leg voorzichtig het mengsel in de bakvorm
9. Bak op 170 ° 40 min.
10.Laat afkoelen en serveer met een lekkere tas Oxfam Fairtrade-koffie

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s