“De Food Bubble gaat barsten binnen 2 jaar, en misschien al eerder.”

“De Food Bubble gaat barsten binnen 2 jaar, en misschien al eerder. Het labiele evenwicht gaat zorgen voor een systeem implosie.”

“Het huidige foodsysteem is instabiel. Net zoals de bankensector instabiel was (en nog steeds is). Instabiele systemen klappen vroeg of laat in. Heftige fluctuaties -bijvoorbeeld in grondstofprijzen- leiden een dergelijke instabiliteit in.”

“Boeren gaan massaal stoppen of massaal andere outlets opzetten. A-merken kunnen zelfs met hun marketingcampagnjes (die heel veel geld kosten), niet hun verkopen meer omhoogstuwen. Innovatie stopt -ook bij de multinationals- als er geen zicht is op reële marges.”

“Neen, een glazen bol heb ik niet. Maar het is een grote wetmatigheid dat instabiele systemen vroeg op laat inklappen.”

Dit zijn de woorden van ir. Wouter de Heij van TOP BV in Wageningen, op Foodlog.

Ik vrees dat ik Wouter zijn mening deel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s