Ga toch ergens anders vissen: Europa’s visserijpraktijken in de Westelijke Sahara moeten onmiddellijk beëindigd worden

Neen echt, zulk een bandieten zijn we dus in Europa. We kopen het ene volk tegen het andere uit. De onderkruipers trekken we voor. De onderdrukten drukken we helemaal kopje onder. Israël mag Palestina leegroven en droogpompen. Marokko de Westelijke Sahara leegroven en droogvissen.

Niemand neemt ons met onze dubbele, doch weinig dubbelzinnige moraal nog ernstig. ’t Is de aard van het christelijk zondig beestje.

Kom, gooi er nog een schepje bovenop en TEKENEN DEZE PETITIE!

Aan de Europese Commissaris voor Visserij,

geen enkele staat ter wereld erkent de Marokkaanse annexatie van de Westelijke Sahara. Niettemin betaalt de Europese Unie jaarlijks miljoenen euro’s aan de Marokkaanse overheid opdat EU-schepen voor de kusten van de Westelijke Sahara zouden kunnen vissen. De EU’s visserijpraktijken in de Westelijke Sahara moeten onmiddellijk beëindigd worden.

Ondanks de meer dan 100 VN resoluties die het recht op zelfbeschikking aan het Sahrawi volk toekennen, blijft Marokko elke medewerking aan het dekolonisatieproces in de Westelijke Sahara weigeren. Tezelfdertijd begaan de Marokkaanse autoriteiten mensenrechtenschendingen tegen Sahrawi die hun politieke mening kenbaar maken.

Samenwerken met Marokko inzake de exploitatie van de Saharaanse grondstoffen is dan ook hoogst onethisch, en ondermijnt de VN’s inspanningen om het conflict op een vreedzame manier op te lossen.

Volgens de VN kunnen de natuurlijke rijkdommen van de Westelijke Sahara niet geëxploiteerd worden zonder rekening te houden met de wensen en de belangen van de bevolking van het gebied. De EU betaalt echter Europees belastinggeld aan de Marokkaanse overheid om toegang te krijgen tot de Saharaanse wateren, zonder daarbij de Sahrawi te consulteren.

De EU heeft de juridische en morele verplichting het VN-vredesproces in de Westelijke Sahara niet te ontwrichten. Daartoe dient ze de Sahrawi’s recht op zelfbeschikking over hun land en hun grondstoffen te respecteren.

We verzoeken de Europese Commissie met aandrang niet langer licenties toe te kennen aan EU-schepen die vissen voor de kusten van de Westelijke Sahara, en vragen dat alle visserij in het gebied wordt stopgezet totdat een vreedzame oplossing voor het conflict wordt bereikt.

Hoogachtend,

Teken de petitie hier: http://www.fishelsewhere.eu/

Advertenties

Een gedachte over “Ga toch ergens anders vissen: Europa’s visserijpraktijken in de Westelijke Sahara moeten onmiddellijk beëindigd worden

  1. Hierbij teken ik de petitie. Voorts ben ik van mening dat de EU ook moet ophouden geld te betalen aan allerlei andere West-Afrikaanse regeringen om visrechten te verkrijgen. Ze vissen met behulp van moderne apparatuur de wateren leeg en er blijft nauwelijks vis over voor de lokale bevolking.die nog slechts ondermaatse visjes kan kopen, gevangen door de eigen vissers die steeds minder opbrengst hebben in hun netten. Van Europese geld dat de regeringen ontvangen ziet de bevolking niets, ergo daar hebben ze geen profijt van. De vissers krijgen bijvoorbeeld niet de financiële mogelijkheid van hun regeringen om ook goed uitgeruste moderne visssersschepen te huren/kopen zodat ook zij kunnen vissen in hun eigen wateren met een betere opbrengst als resultaat. De EU handelt nog steeds uit eigenbelang, dat moet eens ophouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s