Kruidige fairtrademangosoep

Het recept voor de mangosoep

 

Benodigdheden:

  • 1 ui,
  • 2 el FT olijfolie,
  • 1 rode paprika,
  • 1 kleine boterraap,
  • 2 wortelen,
  • 4 tomaten,
  • 2 kleine aardappelen,
  • 1 à 1,5 l water, 100 gr gedroogde FT bio mango’s,
  • 1 afgestreken el FT lookpasta,
  • 1 theelp paprikapoeder,
  • 1 afgestreken theelp koriander,
  • 1 theelp FT Za’atar,
  • 1theelp karwijzaad,
  • peper, event. groentenbouillonblokje.

Bereiding:

  1. Laat de gedroogde mango’s weken in lauw water ( 1 uurtje)
  2. Was de groenten en snijd in grove stukken
  3. Verhit de olie en fruit de ui
  4. Voeg wortel, boterraap, aardappelen en paprika toe en stoof even
  5. Voeg dan tomaat toe en 1 l water en breng aan de kook
  6. Laat sudderen en voeg ondertussen de lookpasta en kruiden toe
  7. Giet indien nodig nog wat extra water bij
  8. Als alles gaar is, roer je er de stukjes mango door, hou enkele stukjes over als decoratie in het bord
  9. Neem de pot van het vuur en mix de soep
  10. Kruiden en verdelen in de kommetjes met een reepje mango bovenop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s