“Boer snijdt ballen af voor zakje zaad.” Zou dit soort titels fair trade nog beter doen scoren?

WordPress.com deelde me mee dat dit mijn gezondheidstoestand is, eind 2010:

Gezonde blog!

De Blog-Health-o-Meter™ leest als “This blog is on fire!”.

Volgens wordpress blaak ik van gezondheid.

Om de gezondheidsmeter helemaal naar rechts doent uit te slaan, moeten we voortaan misschien wat meer werk maken van titels, zoals in de “echte” gazet. Sex, sensatie en vooral geen diepgang.

boer snijdt ballen af voor zakje zaad

Diepgang kan de boer uit bovenstaande titel helaas niet meer brengen.

Hier hoorde ik ervan: http://www.duurzaamnieuws.nl/

“Jolam Ganizani, een 21-jarige man uit het centrale district Ntchisi, zit in de cel omdat hij zijn moeder probeerde te verkopen om aan zaden en meststoffen te geraken. Volgens de politie had iemand uit Mozambique Ganizani geadviseerd zijn moeder als slavin te verkopen aan zakenmensen.

De 22-jarige Pilirani Lazarous sneed vorige maand zijn eigen geslachtsdelen af om er geld voor te kunnen vragen. Hij stond niet op de lijst van boeren die voor meststof in aanmerking kwamen, zegt hij van op zijn ziekenhuisbed in Lilongwe. Hij had gehoord dat er een lucratieve handel in geslachtsdelen bestond.

Lees de reden van dit intriest verhaal verder: http://www.duurzaamnieuws.nl/

En nu maar afwachten of dergelijke titels – getwitterd en gefacebookt – effectief meer bezoekers aantrekt. En hoeveel diepgang ze zoeken, die bezoekers.

verdere dienstmededeling van wordpress

En teraratata: dit is het meest bezochte artikel dit jaar op deze blog (klik op de prent). Wat zocht de Vlaming klaar te maken voor het kerstdiner? Juist: gestoofde peren met wijn. Honderden keren bekeken in december.

Featured image

Ik startte deze blog ooit als ervaringsoefening voor een stagiare, Rika, die op deze manier leerde over bloggen, html (de code achter een webpagina), enzovoort…

In den beginne postte Rika dus een aantal recepten, waarmee we met de Wereldwinkel succes oogsten tijdens evenementen, eetdagen, enz.

Na Rika haar stage , bekeek ik de blog niet meer. Totdat ik merkte dat er waarempel een online publiek was voor fairtraderecepten. Met 138 views bleek maart 2008 ook dat inhoudelijke artikels als Fairtrade en marktonderzoek, zin of onzin? scoorden. Sindsdien is dit een online-archief voor dingen die ik belangrijk vind in de openbaarheid te brengen of te documenteren inzake fair trade

de toekomst

Mijn goed voornemen voor dit jaar is wat meer te schrijven en doen voor foodlog.nl. En voor wereldburgers.tv.

Of het u interesseert weet ik niet, maar deze blog staat nu ook in mijn blogroll: http://sjaals.blogspot.com/

ik wens u een plezierig en liefdevol 2011!

Advertenties

4 gedachtes over ““Boer snijdt ballen af voor zakje zaad.” Zou dit soort titels fair trade nog beter doen scoren?

  1. Hallo Steven, wat een ellende en tragiek roept de mensheid over zichzelf af. En het hele systeem van subsidies verbetert die situatie maar amper. In Europa krijgen boeren subsidies omdat ze anders het landschap niet kunnen onderhouden. In andere landen krijgen boeren subsidies zodat ze net niet van honger omkomen. Het landschap in ontwikkelingslanden is dus vrijwel zonder belang, noch van boeren daar, noch die van hier.

    • Ja, Hennie, ook in Vlaanderen wordt de boerderij in het statuut van de beschermde werkplaats geduwd. Wie gelooft dat de fabriek onze voedselproductie gaat overnemen is eraan voor de moeite. Wapenfabrieken zorgen ook niet voor meer wereldvrede.

      Toch geloof ik wél dat landschapsonderhoud en zorgfunctie een belangrijk onderdeel dienen uit te maken van Landbouw 2.0. Maar laat de vergoeding niet enkel gekoppeld zijn aan inkomenssteun, doch faire prijzen voor lekkere, gezonde, betaalbaar eten.

  2. Pingback: Over het sexleven van de wandelende tak** ofte: “Wat garanderen de duurzame of faire labels op je pakje koffie, tros bananen of reep chocola?” « recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

  3. Pingback: Ceci n’est pas une pub voor de chocolade van FTO en de koffie van OFT | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s