persbericht: www.fairtradelimburg.be

Na de lancering van het Limburgs distributieplatform voor streek- en andere boerenproducten “PuurLimburg.be” wederom nieuws uit het Provinciehuis.

Fairtradelimburg, één klik naar de fairtradeverkoper.

Op 1 februari gaat  het servicepunt ‘FairtradeLimburg’ van start en is dan o.a. te bereiken via de website www.fairtradelimburg.be en de dienst Noord-Zuid in het provinciehuis.

Sinds 1994 schenkt het provinciehuis fairtrade koffie. Het tweejaarlijkse wereldfeest schenkt al jaren fairtrade fruitsap, koffie, thee, wijn en bier. De promo T-shirts zijn Max Havelaar gelabeld en elk jaar wordt het personeel verrast met een ludieke actie van fairtrade@work .

Ook de meeste gemeentebesturen en steeds meer organisaties en instellingen zoeken naar meer fairtradeproducten voor hun werking.


Kortom, heel Limburg timmert aan de weg.  Fairtrade moet een duurzame inbedding krijgen in beleid en dagelijks leven in onze provincie.

Daarom nam in 2008 gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking, Erika Thijs, samen met de dienst Noord-Zuid, het initiatief voor een fairtradespeeddating. Dit uniek initiatief werd later door andere Vlaamse provincies en gemeenten georganiseerd.

Een aantal gemeentebesturen en fairtradeverkopers doen nu zaken met elkaar. Prachtig! Sindsdien zijn nog meer gemeentebesturen en organisaties op zoek gegaan naar meer Fairtrade.
Snel de juiste contactpersoon vinden in het groeiende aanbod is niet eenvoudig. Deputé Erika Thijs wil daarop snel en gepast kunnen reageren.


Fairtradelimburg.be is een interactief webplatform dat een klare kijk geeft op fairtrade in Limburg met de uitdrukkelijke bedoeling om de producent en de verkoper rechtstreeks in contact te brengen met de klant en omgekeerd. Door zowel naar fairtradeklanten als naar fairtradeverkopers te luisteren zal het Servicepunt ‘FairtradeLimburg’ de juiste expertise opbouwen voor beide groepen.

Fairtradelimburg.be  is interactief: iedereen kan informatie aanreiken.
Voor meer info:

http://www.fairtradelimburg.be

e-mailadres: fairtrade@limburg.be

Anne Renders
Adviseur & communicatieverantwoordelijke
gedeputeerde Erika Thijs
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

gsm : 0479/79 08 86
tel. 011 23 70 46
fax 011 23 70 49
arenders@raadlimburg.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s