Petra’s fairtrade chocolade-bananencake (benodigdheden voor 2 cakes)

Benodigdheden : 2 kleine bakvormen
100g Oxfam bio fondant – 150g ongezouten boter – 175g Oxfam bio rietsuiker – 3 eieren – 175g zelfrijzende bloem – 1 tl bakpoeder – 25g cacaopoeder – 2 grote fairtradebananen, geplet

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°. Beboter de bakvormen en bekleed ze met bakpapier.
2. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
3. Klop de boter romig met de suiker. Voeg de eieren één voor één toe en meng telkens goed.
4. Zeef bloem, bakpoeder en cacao bij de massa en meng luchtig.
5. Voeg banaan en chocolade toe en meng goed.
6. Verdeel het mengsel over de bakvormen en bak gedurende 45 minuten.
7. Laat de cakes afkoelen op een rooster en verpak in bakpapier of folie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s