Did I disappoint you Or leave a bad taste in your mouth? jawohl, Herr Bono, ge doet niet anders

BONO TETTERT OP DAVOS 2014

BONO TETTERT OP DAVOS 2014


KLIK OP DE FOTO VOOR EEN GROTERE WEERGAVE | Foto: AP

Krijg nu iets. Op haar website verkoopt U2 badgkes met de boodschappen: “Stand up to rock stars” én “peace”.

U KLIKT TOCH 2?

Dat eerste deed het actiegroepje Art Uncut dan maar braafjes, t.g.v. het optreden van U2 op het Glastonbury Festival, afgelopen weekend. En het joeg zich nog eens op extra kosten ook, met een verrassend cadeauke voor de band.

Na het eerste nummer, “Until The End Of The World“, probeerde de actiegroep ’n ruim zes meter hoge ballon met de tekst ‘U pay your tax 2’ over het publiek te laten zweven. Ze wilden daarmee protesteren tegen het feit dat U2 haar operaties nu vanuit Nederland, en niet vanuit Ierland, leidt om minder belasting te betalen. Zeg maar om de Ierse belastingen te ontduiken. Dat terwijl het land in diepe crisis verkeert.
Bewakers grepen hardhandig in. Er werd niemand gearresteerd. Een jongedame haar pink werd wel gebroken, maar verontschuldigingen van U2 bleven uit achteraf. PEACE!

In the event, U2, making their Glastonbury debut, provided what the Irish Times called “a tight, muscular set”.

staat te lezen op http://www.thefirstpost.co.uk/

Op de Guardian-website heet het:

Perhaps Bono, who has spent years persuading the world that there’s an activist inside of each and every one of us, should set aside his pride and give the protesters in the crowd a cheer. Arguably, Art Uncut’s proposed action – as long as it is peaceful – is a welcome return of the festival’s founding spirit.

U KLIKT TOCH 2?

Advertenties

3 gedachtes over “Did I disappoint you Or leave a bad taste in your mouth? jawohl, Herr Bono, ge doet niet anders

  1. Zowel U-twee als de Rollende Stenen, (U kent ze wel van die meezinger: “Ik heb een rode deur, maar die wil ik zwart geschilderd hebben” zijn inmiddels echte ollandse bands. Ze zijn bovendien uitstekend ingeburgerd: ze delen gezamenlijk een voordeur schijnt. Maar de werkelijke schande vind ik niet eens bij de bandleden. En evenmin bij vele andere multinationals. De feitelijke schuldige is de NL-regering. Welke minister heeft de wetgeving goedgekeurd, die het mogelijk maakt dat Nederland een belastingpapardijs is geworden? Een paradijs niet voor gewone burgers vanzelf. Winst/verliesrekening: winst voor NL, bestaande uit extra werkgelegenheid (een telefoniste/receptioniste, boekhouder en een schilder*) en iets van 0,1 % vennootsschapsbelasting . Verlies: o.a. Afrikaanse landen die zien dat bierbrouwerijen in hun land geen winst maken, want de handel met hun NL-afdeling is sterk “verlies”gevend. * of zou die rode deur “zwart” geschilderd worden?

  2. Ik heb bij onze vriend Bono altijd al een klef nasmaakje gehad als hij daar weer op de barricaden staat te roepen en intussen zijn miljoenen niet meer geteld krijgt, blijf het met de beste wil van de wereld vreemd vinden, het roept een pak gemakkelijker als je “binnen bent”. Als hij toch zo een idealist zou zijn, wel dan kan hij bvb 95% van zijn kapitaal weg schenken, kwestie van je een beetje pijn te doen voor je idealisme. Net zoals die barmachtige akties van bvb Douwe Egbert en aanverwante, voor elk pak koffie wat u koopt schenken wij een kopje blablabla, als dit uit idealisme was, dan hoefde dat niet op radio en tv, ik zelf ben geen idealist, maar ik sta het verdomme ook niet te roepen, voila Steven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s