Monsanto beroert de genen/geesten: 2 opinies

Enkele organisaties, waaronder Oxfam-Wereldwinkels, schreven een reactie op het stuk van Koen Van Deun, dat 28 mei 2013 verscheen in de Standaard, en waarin hij hard van leer trok tegen de deelnemers aan de March against Monsanto.

Oorspronkelijke stuk: http://www.standaard.be/cnt/DMF20130527_00600146

Dat multinationals als Monsanto de wereld niet zullen redden is absoluut waar, zegt Koen Van Deun, maar de gruwelijke verhalen die de ronde doen over de producent van genetisch gemodificeerde granen zijn met meer dan één korrel zout te nemen.

Reactie: http://www.oxfamwereldwinkels.be/pageview.aspx?pv_mid=9029

Beste meneer Van Deun,

Uw ergernis over de toon waarop het debat rond ggo’s doorgaans gevoerd wordt, is begrijpelijk. Te vaak wordt gegoocheld met halve waarheden en niet hard te maken argumenten. Maar de argumenten die u in uw brief aan de betogers van de marsen tegen Monsanto aanhaalt, zijn in hetzelfde bedje ziek.

Ook interessant: http://ksj.mit.edu/tracker/2013/03/demolishing-myth-monsantos-engineered-cr

The idea is that indebtedness to Monsanto is driving farmers to suicide–a scandal if true, and one with a claim to be called genocide.

But it isn’t true.

I have only one comment. I am fully convinced that the link between genetically engineered crops and suicides in India is a myth. But I do think that food companies and scientists have been too quick to shrug off the concerns of people worried about genetically engineered food.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s