Taboulé van maftoul (couscous) – een recept van Jelle ‘Le Belge’ Bertels

Taboulé van maftoul (Palestijnse couscous)

500 gr maftoul*
1 stuk wortel (de Wroeter)
1 stuk rode paprika (de Wroeter)
½ stuk komkommer
1 stuk sjalot
½ bot verse munt
50 gr geweekte rozijnen*
Verse bladpeterselie
Bieslook
Olijfolie*
Peper*
Zout*
Kurkuma
kerrie*
1 stuk citroen

* = te koop in de Wereldwinkel

Bewerking:
Kook de maftoul zoals aangegeven op de verpakking, laat afkoelen.
Snij de paprika, komkommer, sjalot en wortel zeer fijn (brunoise).
Snij de munt, bladpeterselie en bieslook zeer fijn.
Meng de bovenstaande ingrediënten onder elkaar, voeg de rozijnen toe
smaak af met citroensap, olijfolie, peper, zout, kurkuma en kerrie tot de gewenste smaak is bekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s