RECEPT VLIERBLOESEMSIROOP AMUSE

Jan van de trekkersgroep FairTradeGemeente geeft zijn recept prijs

JAN VAN DE TREKKERSGROEP FAIRTRADEGEMEENTE GEEFT EINDELIJK ZIJN RECEPT PRIJS


product20608Vlierbloesems plukken en effe laten liggen om de beestjes eruit te laten kruipen.
Bio citroenen wassen en licht schuren.
In een propere sluitbare pot een laag van ongeveer 6 cm vlierbloesems aanbrengen.
Dan een laag schijfjes van ongeschilde citroen, dan weer een laag bloesems, weer een laag citroen tot de pot vol is en eindigen met een laag citroen.
Dan het geheel onder water zetten en de pot sluiten.
Dagelijks even de pot openen om te ontluchten. Minstens 6 dagen laten trekken.
Dan het geheel ziften door een neteldoek.
Het zuivere aftreksel opkoken met 150 ten honderd (= 1 liter aftreksel met 1,5 kilo suiker) Paraguyaanse BIO-rietsuiker van de Wereldwinkel.
Na het opkoken in goed sluitbare flessen en/of potten doen.
Voor het vullen best de lege bokalen en flessen in heet water leggen.

Minstens één jaar houdbaar in de kelder.

Verhouding voor niet-alcoholische drank: 2 maten siroop op 8 maten water.
Verhouding voor alcoholische drank: 2 maten siroop op 7 water en 1 Paraguyaanse BIO-rum van de Wereldwinkel.

Gezonde, verfrissende dorstlesser.
Goed voor de longen en luchtwegen.
Lekker om een glas wijn wat bij te zoeten.

Veel succes, Jan van de trekkersgroep FairTradeGemeente

Een gedachte over “RECEPT VLIERBLOESEMSIROOP AMUSE

  1. Pingback: Vlierbloesemsiroop van Amuse smaakt heel lekker | de smaak van de horeca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s