“Laat je niet gek maken door mensen die zeggen dat mensen niet geven om duurzaamheid” – 7 ondernemerstips van de makers v/d fairphone

De komende weken gaan we in vakantiemodus. Hier betekent dat, dat we weer tijd hebben om dieper te gaan spitten in het reilen en zeilen rondom fairtrade.
De fairphone is een interessante nieuwe speler op de markt. Dus starten we onze zomercursus 2013 met enkele bezielende regels van deze bijzondere ondernemers.

  1. Laat je niet gek maken door mensen die zeggen dat mensen niet geven om duurzaamheid. Dat is niet waar, als je blijft zoeken, vind je ze echt!
  2. Wees zeker van je eigen project, als je zelf twijfelt, waarom zou iemand je dan volledig steunen want dan overtuig je niet, als je gepassioneerd over je initiatief vertelt volgt het publiek vanzelf.
  3. Blijf niet te veel hangen in doemscenario’s, toon lef en ga voor waarin je gelooft!
  4. Wees niet bang om onderuit te gaan. Niet alles zal meteen goed gaan, juist daarvan leer je heel veel.
  5. Wees charismatisch, vind iets dat bij je past en ga daar volledig voor. Wees jezelf en doe geen dingen puur omdat anderen dat van je verwachten.
  6. Wees eerlijk over wat je wel weet en durf toe te geven dat je niet alles weet. Wees sceptisch. Zet je onwetendheid om in vragen om hulp.
  7. Wees niet bang om een publiek toe te spreken, als je bang bent om voor een groep te spreken is dit je kans om daar beter in te worden!

meer: http://www.fairphone.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s