Youssou N’Dour: ” ESTA CHINA “

Tijd voor een streepje Afro-Latino. Dankzij Youssou N’Dour geniet Senegalese muziek wereldfaam. Sinds februari 2012 is hij zelfs minister van Cultuur en Toerisme.

Op Euronews werd hem eind oktober 2012 volgende vraag gesteld:
“Does the presence of China, of Chinese investment, represent a threat?”

Youssou N’Dour :

“No, I think, like I said, that China, and Asia as a whole, are asking us what we want, and act according to what we want. I think we need to balance out relations between Europe and Africa by saying ‘Look at what Africans want.’”

Op MO.be liet hij enkele maanden later deze woorden optekenen:

Meer dan de verkiezing van Barack Obama aan het hoofd van het Witte Huis is het de financiële crisis die Youssou N’Dour optimistisch maakt. ‘Het is de eerste keer sinds lang dat er een grote financiële crisis is. De crisis heeft de grote machten ertoe geleid om andere landen te raadplegen. De VS en de grote Europese landen zitten samen aan tafel met nieuwkomers zoals China en Brazilië. Brazilië zegt ook dat er andere landen bij betrokken moeten worden. We hebben nu zoiets als de Verenigde Naties van Financiën. En dat is een goede zaak. De Verenigde Naties betekenen niets meer. Het is de wet van de sterkste die telt en we weten ondertussen waar de wet van de sterkste toe kan leiden.’

Youssou Ndour YouriLanquette

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s