De Telegraaf onthult – van boon tot reep – de Belgische geheimen achter Tony’s Chocolonely

Lees ook: “CheChemel ChaCha met Barry en Tony’s

Op 14 januari volgend jaar – da’s niet meer zo lang! – zijn we uitgenodigd met de Werkgroep Vorming van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt om eens kennis te gaan maken met de mensen en het verhaal van Tony’s Chocolonely in Amsterdam.

Tony’s Chocolonely kan ons precies vertellen waar de cacao uit hun repen vandaan komt. De cacao die in die repen zit, kopen zij rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust, waar ze een langetermijn-relatie mee hebben. Deze wordt genummerd en seperaat vervoerd en verwerkt. Daar zijn wij uiteraard heel nieuwsgierig naar.


Foodjournalist Felix Wilbrink van de Telegraaf was er nogal sceptisch over. Net als ik, in eerste instantie. Hier lees je nog eens de hele reeks, die ik er over schreef: https://fairtradekookboek.wordpress.com/?s=tony% 27s&submit=.

Tony nam Felix Wilbrink mee naar Barry Callebaut (had ik ook wel willen bijzijn!): de chocoladefabriek in ons Vlaamse Wieze, die hun chocolade produceert. Lees je mee?

klik op de prent voor een schermbrede pagina:

 

KLIK OP DE PRENT OM HET ARTIKEL TE KUNNEN LEZEN

KLIK OP DE PRENT OM HET ARTIKEL TE KUNNEN LEZEN

Advertenties

2 gedachtes over “De Telegraaf onthult – van boon tot reep – de Belgische geheimen achter Tony’s Chocolonely

  1. Pingback: CheChemel ChaCha met Barry en Tony’s: met kranten moet je geen goede vriendjes willen zijn | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

  2. Pingback: Fairtrade verliest 100 cacaocoöperaties, maar Oxfam en Tony’s investeren verder in partners; het #toobigtobefair dilemma voor Max Havelaar | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s