woe 11 december 2013: eerste overlegraad Universiteit voor het Maatschappelijk Belang

Woensdag 27 november maakte de Universiteit voor het Maatschappelijk zich officieel wereldkundig met enkele toespraken en een afsluitende receptie voor meer dan 300 geïnteresseerden. Hieronder vind je het persartikel uit het Belang van Limburg, dat voorafging aan de opening. Onderaan deze pagina vind je de uitnodiging voor de eerste overlegraad, waarop iedereen welkom is.


KLIK OP HET ARTIKEL VOOR EEN GROTERE, GOED LEESBARE WEERGAVE

KLIK OP HET ARTIKEL VOOR EEN GROTERE, GOED LEESBARE WEERGAVE

Eerste overlegraad van de UniMaBe

De Universiteit voor het Maatschappelijk Belang brengt kleinere basisgroepen, grotere ngo’s en bevlogen burgers samen om te bouwen aan een sociaal en ecologisch rechtvaardige samenleving. Kernthema’s zijn armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking, vrede, milieu, klimaat, sociale cohesie en dialoog tussen levensbeschouwingen.

Het model van waaruit we werken is dat van een overlegplatform. Samenwerking en dialoog vormen onze kracht. Van hieruit willen we de diepere oorzaken van de maatschappelijke problemen en onrechtvaardigheden onderzoeken, en onszelf ontwikkelen als denktank. Maar uiteindelijk willen we aan zichtbare maatschappelijke verandering werken, en in die zin zijn we een forum voor maatschappelijke actie.

De projectcoördinator Felix wordt in eerste instantie bijgestaan door een 20-koppige stuurgroep, een vast gezelschap dat maandelijks samenkomt. Drie keer per jaar roepen we een bredere cirkel samen om de gedachtestroom te verbreden en nieuwe ideeën op te doen van mensen en verenigingen die zich bij ons werk betrokken voelen. Dit nieuwe orgaan noemen we de overlegraad. Hij biedt een mooie gelegenheid om te ontdekken dat anderen ook met interessante initiatieven bezig zijn. Daarbij, wederzijds kennismaken en samen beraden leiden vaak tot vormen van samenwerking, formeel of informeel.

Iedereen die wil meedenken is welkom. Men mag als afgevaardigde van een vereniging of organisatie komen, of uit eigen interesse. De inkom is gratis, en inschrijving is niet nodig.

plaats: UHasselt, Oude Gevangenis zaal D1.1, Martelarenlaan 42, Hasselt
info: felixbergers@hotmail.com
011/26 90 84 (namiddagen)
089/35 64 20 (Felix thuis)
zie ook www.unimabe.be en www.socialekalender.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s