Moyee gaat waarde koffieketen eerlijk delen

Revolution In A Cup ‘Short’ from Moyee Coffee

Aldi verkoopt fairtradebiokoffie haast een euro beterkoop dan Colruyt. Max Havelaar verzekerde ons via Facebook, dat Aldi de reguliere fairtradeprijzen betaalt aan de boer. Alleen lijkt niemand te mogen weten wat die “correcte prijs” dan wel mag zijn.

LEES DE FACEBOOKDISCUSSIE

HET ANTWOORD VAN MAX OP FACEBOOK

Eind deze week plan ik een interview met Guido, de ondernemer achter ’s werelds eerste #fairchain koffie. Moyee wil glashelder zijn over wie wat verdient aan hun koffie.

De komende dagen knip en plak ik op deze blog stukjes van hun website, zodat we in het interview ruimte hebben voor dingen die me nog niet duidelijk zijn langs de website.

weegschaalVan alle koffiebonen verlaat 99,9% Ethiopië onverwerkt. Dit exportproduct bracht vorig jaar 800 miljoen in het laatje maar tegelijkertijd werd 3 miljard aan ontwikkelingshulp overgemaakt.

Ethiopië exporteert dus nog steeds armoede. Nergens voor nodig vindt Moyee Coffee. Een geroosterde boon brengt 5 tot 7 keer meer op.

Ontwikkelingshulp is te lang een verkapte subsidie geweest voor multinationals die weigeren de waarde in de keten eerlijk te delen.

Door te investeren in een professionele koffiebranderij in Ethiopië en te zorgen voor een actieve marktbenadering daarbuiten zullen zij laten zien dat het ook anders kan. Moyee Coffee streeft als social enterprise naar een eerlijke koffieketen.

Wil je meer weten over Moyee Coffee? Kijk dan op hun website.

Advertenties

Een gedachte over “Moyee gaat waarde koffieketen eerlijk delen

  1. Pingback: duurzame directeurs rekenen koffieboeren zalig en zichzelf rijk – #watschuiftdat tris | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s