koffieboer John op bezoek bij de wereldwinkels

Een koffieboer in Uganda verdient 300 euro op een jaar. Dat vertelde John Nuwagaba, general manager van de Ankole Coffee Producers Cooperative Union Limited (ACPCU) afgelopen zondag in Hasselt.

Hasselt meent het met eerlijke handel !

John Nuwagaba teelt koffie in het Zuidwesten van Uganda. Maar zondag was hij in een andere hoedanigheid te gast in Hasselt: als general manager van de Ankole Coffee Producers Cooperative Union Limited (ACPCU). De wereldwinkels hadden John uitgenodigd om te komen spreken op hun Algemene Vergadering.

ACPCU groepeert 17 coöperaties, samen goed voor 7.128 boeren, die op kleine schaal (gemiddelde grootte 0.4ha) koffie (voornamelijk Robusta) verbouwen in de districten Bushenyi, Sheema, Mitooma en Ntungamo.

John met enkele vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt John met enkele vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt

Een gezin met één hectare koffie verdient welgeteld… 300 euro op een jaar, aan die teelt. Daarom dat de boeren ook bananen, aardappelen, yucca en mais voor eigen consumptie of de lokale markt verbouwen. Of ze runnen nog een eigen informeel bedrijfje.

Doelstelling van ACPCU is dan ook op duurzame wijze de levensomstandigheden van haar leden te verbeteren door zoveel mogelijk meerwaarde te geven aan de koffie die de…

View original post 185 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s