chocoweb.nl pakt op fairtradeday uit met kortste en fairste cacaoketen van de Benelux

Op 10 mei, de internationale dag van de fairtrade, presenteert de toonaangevende webwinkel chocoweb.nl de kortste cacaoketen ooit. Die moet zorgen voor een prijsvoordeel voor de boer en voor u. Vorige maand pakten de Nederlanders ook al uit met een vernieuwd aanbod van de fairste chocolade van de wereld, die van El Ceibo.

Norbert Mergenmetz, de ondernemer achter chocoweb.nl:

Om welk landbouwproduct het ook gaat, veelal krijgt de boer een fractie van de prijs die de consument in de winkel betaalt. Transport, bewerking, tussenhandel en retail (winkelier) moeten allemaal hun inkomen er uit halen. Daar hoeft niks mis mee te zijn, maar transparantie is ver zoek én producten worden onnodig duur.

Teveel schakels, dat stoorde Norbert en hij presenteert een alternatief model:

Rancho Grande in Equador krijgt een mooie prijs voor de bonen. En meer transparant kan haast niet. Rancho Grande levert de grote bulk bonen aan een cacaoverwerkend bedrijf. Die regelt voor hen alle formaliteiten.

LEES OP CHOCOWEB HET GEDETAILLEERDE VERHAAL

KLIK EN LEES OP CHOCOWEB HET GEDETAILLEERDE VERHAAL


Chocoweb.nl werkt hiervoor dus samen met Chchukululu. De bonen en nibs van de beste cacaobomen uit Equador, met de meest verfijnde cacao, worden door Chchukululu verpakt en direct aan chocoweb.nl verscheept.

Norbert:

Chchukululu is veel meer dan fair trade. Het is het resultaat van een prachtig project; een particulier initiatief om de inlandse bewoners van Ecuador een fatsoenlijk inkomen en meer te geven.

Chchukululu is de eerste in Ecuador geproduceerde zogenaamde fine chocolate bar. Tot 2004 werden alleen cacaobonen geëxporteerd. Toen kwam de ommekeer: ze begonnen zelf heel goede chocoladerepen te maken.
Op de website chocoweb.nl lezen we:

Hoewel Chchukululu oorspronkelijk alleen voor de Ecuadoriaanse markt was bedoeld, hebben we het met dit merk over werkelijke fairtradechocolade. Midden in de zomer heeft Chocoweb het aan haar assortiment toegevoegd. Exclusief voor de Benelux, nee: Europa.

Het mooie is dat hier geen Max Havelaar-keurmerk bij komt kijken. Dat wordt nl. steeds meer een instrument ten behoeve van de grootindustrie en maakt uw chocoladereep onnodig duurder, zonder onverkorte garanties op de verbetering van het leven van de cacaoboer en zijn gemeenschap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s