#FairChain: een kop Moyee Coffee in ruil voor de kop van ontwikkelingshulp – #radicalgoodcoffee

Moyee Coffee – de #FairChain-startup uit A’dam – doet het weer. Deze week was het zelfs trending topic op Twitter, boven het WK Voetbal! Met een oproep om samen met haar een einde te maken aan ontwikkelingshulp voor koffieproducerende landen…

Moyee Coffee meent namelijk dat koffieproducerende landen helemaal geen ontwikkelingsgeld nodig hebben. Alles wat ze nodig hebben is een groter en eerlijker aandeel in de winst op koffie. Ook eerlijker dan bij doordeweekse fairtrade, dus.

Ik kreeg onderstaand mailtje in de mailbox. Dat deel ik vandaag graag met je, als start van onze nieuwe reeks Zomeruniversiteit 2014.

Beste Steven,

1,5 miljoen mensen bereikt met onze Thunderclap!

Als je meegedaan hebt aan de Thunderclap, dan heb je al een berichtje van ons gekregen. Zo niet, dan willen we je graag nog even kort verslag doen.

Afgelopen maandagochtend is er een Moyee bom afgegaan op social media, een Thunderclap genaamd. Op 1 moment is op het profiel van honderden mensen hetzelfde bericht gelanceerd. Een oproep aan iedereen om samen met ons een einde te maken aan ontwikkelingshulp voor koffieproducerende landen, om samen met ons de eindstreep van The 1 Million Cup Revolution te halen (nog minder dan 100.000 kopjes te gaan!).

Met dit bericht hebben we bijna 1,5 miljoen mensen bereikt. We waren zelfs trending topic op Twitter, boven het WK Voetbal!

koop 1 zak en krijg er 1 cadeau!

We hebben je er al eerder op gewezen: ons speciaal voor de eindsprint gecreëerde Crowdspeak pakket. Je koopt 1 zak van 375 gram voor €8,95 en krijgt er 1 zak bij cadeau om weg te geven aan een koffie minded vriend of vriendin. Heb je nog genoeg koffie liggen, dan is het misschien leuk om 2 mensen blij te maken met jouw favoriete koffie en hen hiermee aan te sporen om net als jij een bijdrage te leveren aan de revolutie!

Expeditie naar Ethiopie

Als we de 1 miljoen kopjes hebben gehaald, dan gaan we natuurlijk naar Ethiopie om de eerste echte FairChain koffie daar te branden. Dit willen we doen samen met een aantal Moyee fans. Natuurlijk maak jij kans! Hoe je jouw kans de komende weken kunt vergroten, daar houden we je van op de hoogte.

Op naar de 1 miljoen kopjes! Op naar Ethiopie!

Groeten Guido & Ahadu – Reisleiders Moyee – Amsterdam & Addis Ababa

Moyee Coffee
Delflandlaan 4
Amsterdam, 1062 EB
Nederland

Verschenen in de reeks: Zomeruniversiteit 2014

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s