chocoladetekort? antwoord uit Madagascar!

Op Radio 1 sprak Nancy De Wispelaere, van Oxfam Fair Trade, afgelopen week over het door Mars en Callebaut aangekondigde chocoladetekort.

OPENT WEBWINKEL CHOCOWEB.NL

OPENT WEBWINKEL CHOCOWEB.NL

70% van de cacao in de wereld komt uit Afrika. Maar tot voor kort maakte er niemand chocolade. Op Madagascar gelooft men nochtans, dat enkel afgewerkte producten échte verandering zullen brengen in het leven van de cacaoproducerende gemeenschappen. Madécasse zegt dat wat het doet, viermaal de impact heeft van fair trade.

Norbert Mergenmetz van chocoweb.nl over deze Made In Africa-chocolade:

Hoe zou Nederland reageren als een bedrijf uit een Afrikaans land hier massaal melk inkoopt, indikt, verscheept en vervolgens daar, ver weg, Goudse kaas of Edammer maakt? Om die vervolgens weer over de wereld te verspreiden? Raar hè.

Je kan de Madécasse chocolade kopen op chocoweb.nl. Daar staat ook die andere eerlijkere-dan-fairtradechocolade van El Ceibo in promotie. Ik heb besteld!

Advertenties

2 gedachtes over “chocoladetekort? antwoord uit Madagascar!

  1. Pingback: Moyee presenteert Emergency kit: FairChain-koffie & -chocolade voor onder de kerstboom | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

  2. Pingback: Rankabrand geeft A-attest aan Tony’s, Zotter, GEPA en FTO | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s