ah, de jeugd! – “Sweatshops Deadly Fashion” nu in het Nederlands & Jonathan, Marco en Piketty

In januari 2012 maakte het World Economic Forum een lijstje bekend van de grootste bedreigingen voor de wereldeconomie, volgens de eminenten die van het WEF deel uitmaken. En de grootste bedreiging zijn de jongeren… Dries Lesage, prof. Internationale Politiek aan de UGENT, sprak er over bij Vandaag op Radio 1.


Of het WEF ook onze Oxfam-Jongeren een gevaar vindt?
Afgelopen woensdag gaf onze youngster Maria-Anna in ieder geval les les over de wereldwinkel op het Atheneum in Hasselt. De leerlingen waren bij momenten muisstil en onderstaand filmpje maakte grote indruk. Bij ons weten is er nog geen versie van “Sweatshops Deadly Fashion” met Nederlandstalige ondertiteling.

Helaas kon de regisseur of zijn uitgever niet lachen met een korte, in het nederlands ondertitelde trailer en zag hij er ook de zin niet van in. Dus werd het filmpje op zijn vraag geblokkeerd door YouTube. CANVAS zond de hele reportage, nederlands ondertiteld, uit in januari 2015. Daar is ondertussen de reportage ook niet meer te bekijken. Dus verwijs ik je verder terug naar Afterposten.no, waar de filmpjes in het Engels ondertiteld te bekijken zijn.

Zaterdag staat er weer een bijeenkomst van onze Limburgse Scholenwerkgroep op het programma. Vandaag bereid ik de agenda voor en dat bracht me toch tot dit stukje.

Het is belangrijk dat de wereldwinkels jonge mensen weten te begeesteren, met ons verhaal. Daar zijn we altijd goed in geslaagd.

Zo passeerden heel wat bekende mensen in hun jonge jaren, als vrijwilliger, langs de Oxfam-Wereldwinkel in hun stad of dorp. Hun bekendheid maakt hen niet belangrijker, dan de prestaties van die vele vele duizenden minder gekende vrijwilligers. Maar zaterdag ga ik er toch kort even bij stilstaan.

Jonathan Holslag zal inmiddels ook bekend zijn bij de Nederlandse lezer. Jonathan stond als jonge snaak onder de hoede van erenotaris Paul Eyben, in de Oxfam-Wereldwinkel van Hamont-Achel, bij ons in Limburg.

Marco Z(annetton), wereldberoemd in Vlaanderen door zijn zomerhit “I’m a bird“, had ik in diezelfde periode (om en rond 2003) dan weer even aan mijn zij, in Hasselt.

Marco zijn nieuwe album is uit. Hij schrijft op zijn Facebook:

Here’s a song off the singersongwritery part 2 to give you a taste of what it might sound like.

At the end of the song there’s an in depth audio quote from none other than Thomas Piketty. Happy lunchtime!


Audio sample at the end of the track used with the kind permission of Thomas Piketty. More info: http://piketty.pse.ens.fr/en/cv-en

Nog bekende mensen, die actief waren bij de wereldwinkel: Bert Anciaux, Annemie Turtelboom en Patrick Janssen. Inderdaad, wij zijn een pluralistische organisatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s