Taboulé van quinoa – winnend recept van de kookwedstrijd door vzw Bazarts

Zaterdag 25 april vierde vzw Bazarts haar 10de verjaardag met een creatieve doe-dag in Hasselt. In zaal onder de Toren en op locaties in de Dorpsstraat konden creatievelingen aan de slag in diverse workshops.
Zo kon je bij de wereldwinkel experimenteren met de super gezonde quinoa uit Bolivia.

Deelnemers aan de workshop werden uitgedaagd om originele en lekkere gerechtjes te creëren. Deze werden geproefd en gejureerd. De winnaars, de zussen Menten, kregen een waardebon van €100 van Bazarts en hun recept wordt gepubliceerd in het wereldwinkelkrantje… EN de fairtradekookboek-blog uiteraard!


Het winnende recept werd deze taboulé van quinoa:

*quinoa zeer goed spoelen en koken met groentenbouillon en een 2 teentjes look
*ontdoe van schil en pitjes en snij in fijne blokjes: tomaat, komkommer, avocado, flink wat lente-ajuin en koriander
*afkruiden met scheut olijfolie, fleur de sel en limoensap
*flinke portie cashew nootjes fijn hakken en roosteren in een pan tot ze bruin zien
*alles samen mengen en smakelijk

De jury vond dit recept het lekkerst, omdat de koriander en het limoensap een zeer frisse toets geven aan de taboulé en de cashewnootjes een lekkere beet geven en er een volwaardige vegetarische maaltijd-salade van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s