FairTradeGemeenten – “wie als boer zijn grond niet te eten geeft, krijgt niets te eten terug”

Bijna had ik als titel gekozen: “Alléén op stal gehouden melkgeiten kunnen de FairTradeGemeenten nog redden“. Maar zo wil ik nu ook weer niet deze blog de vergetelheid inhelpen.

Gisteren schreef Houthalen-Helchteren geschiedenis, door haar titel van FairTradeGemeente te verliezen.

Waarop vandaag een historische dag voor deze blog volgde, met 200 lezers voor één bepaald artikel op een dag. Toch sant in mijn eigen Houthalenland!?

Vanavond keken we op de Universiteit van Hasselt naar de film over het het levenswerk van Remy Schiffeleers. Remy kennen we allemaal van zijn ongezouten meningen, waar het bijvoorbeeld gaat over bloed wegwassen van oneerlijke handel.

Achteraf, bij een glaasje worldshake en toastjes met Remy zijn geitenkaas, kwamen de tongen anders ook goed los. Mede over het nieuws uit Houthalen.

Hola, nog meer mensen dan ik de laatste weken al toevertrouwd kreeg, lezen dus op één of andere manier mee mijn blog. Fijn om te vernemen.

Maar voor de rest heb ik vervelend nieuws: nogal wat vrijwilligers halen opgelucht adem, met de titels die nu verloren gaan. Ze kunnen het eerstdaags ook, met een weliswaar bezwaard gemoed, maar een gerust hart voor bekeken houden. Niet overal, maar het raakt op, in heel wat Limburgse FairTradeGemeenten.

Het is zoals Remy – overigens fairtrade-ambassadeur van Leuven – in het gesprek na de film, over de toestand van de landbouwgrond zei*:

wie als boer zijn grond niet te eten geeft, krijgt niets te eten (en dus honger) terug.

* Lees hier meer over: “Alléén op stal gehouden melkgeiten kunnen de Sahel nog redden“.

U vriendelijk aangeboden, in de reeks

...

😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s