vier fair trade topdagen in Hasselt – dag drie: 8 mei ASO van Veldeke Wereldwinkel op School

Beter een goede buur dan een verre vriend, wordt gezegd. Maar de wereldwinkel heeft nogal wat verre vrienden. Gelukkig hebben we ook heel goede buren. Zoals één straat verder, de methodeschool van Veldeke. Zij zorgen wat graag mee voor onze verre fair trade-vrienden, in andere delen van de wereld. Dus vieren wij vandaag de derde Hasseltse school, die erkend wordt als Wereldwinkel op School.

vanveldeke-wos

sociale wandeling

Methodeschool van Veldeke sluit onze Handel Nu-scholenactie in Hasselt af met een sociale wandeling. Elke klas maakt een wandeling doorheen Hasselt. Onderweg moeten ze antwoorden zoeken en aan de hand van een stelling debatteren over uiteenlopende onderwerpen.

DEEL UIT HET PROJECTBOEKJE

DEEL UIT HET PROJECTBOEKJE


De hele tocht heeft als doel om fair trade en eerlijke handel beter te begrijpen en te ervaren. De Fairtradeproducten die het hele jaar door in het schoolwinkeltje verkocht worden, staan hierbij centraal.

Deze wandeltocht is een onderdeel van het grotere sociaal project van de school “Me, myself and you!” waarbij leerlingen leren om iets voor anderen te doen of vooroordelen te doorprikken.

frieda-en-freya_banner

Elk van de 200 deelnemers, of het nu een leerling, leerkracht of ouder is, krijgt de kans om een tattoo te zetten, aangeboden door de wereldwinkel van Hasselt.

Eens terug op school rond 15u15 start de receptie en ontvangt de school het officiële label van Wereldwinkel op School.

sociale-wandeling

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s