dure wijn is lekker omdat hij lekkerduur is

Als wereldwinkelier moet je van vele markten thuis zijn.

Een fles wijn boven de 10 euro heet duur.
Een reep chocolade van 80 gram voor 4 euro heet ook duur.
Dure wijn wordt gretiger ge-kocht én vooral ook ver-kocht dan dure chocolade.

Volgens dit filmpje wordt dure wijn lekker bevonden… precies omdat hij duur is.

Anderzijds heet dure chocolade niet lekker – en té duur – omdat die niet Belgisch is.

Belgische chocolade wordt vooral verkocht aan prijzen welke multinationals dicteren.

En die kraken met de opbrengst
die eigenlijk vooral de cacaoboeren* toekomt
graag al eens een dure – té dure? – fles wijn.

* de cacaoboer betaalt onze goedkope chocolade dus duur;

“Boeren in Ivoorkust en Ghana krijgen zo’n 5 dollar per dag. Daar moeten gemiddeld tien mensen van leven. Dat is 50 cent de man, een kwart van de armoedegrens volgens de Wereldbank”, zegt directeur Antonie Fountain van het Voice Network, één van de makers van de cacaobarometer.

Een gedachte over “dure wijn is lekker omdat hij lekkerduur is

  1. Pingback: fair trade nieuwsjes uit de Dorpsstraat – 4 | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s