fair trade nieuwsjes uit de Dorpsstraat – 2

Nieuwsjes, gesprokkeld voor mijn verhaal tijdens groepsbezoeken in de wereldwinkel.

Eco-Beroemdheden wijzigen Mode Landschap

Duurzame mode en het glamoureuze leven van beroemdheden blijken goed samen te gaan. De nieuwste buzz in de mode-industrie is fairtrade- en milieubewuste producten. Dit niet enkel dankzij de vele beroemdheden die er de aandacht op vestigen.

thetrendspotter.net stelt 8 celebrities voor, die er zelf mee aan de slag gaan als ondernemer. Emma Watson, die onder meer Hermelien Griffel speelde in de Harry Potter-films, en Lauren Conrad, bekend van The Hills (over haar persoonlijke en professionele leven in de mode-industrie in Los Angeles) openen het rijtje, als ambassadeurs van eerlijke handel.

Bron: 8 Eco-Friendly Celebrities Changing the Fashion Landscape

Nespresso: allesbehalve duurzaam

Met de cupjes van Nespresso wordt jaarlijks mogelijk 5 miljoen kilo aluminium verspild. Aluminium is onvriendelijk voor het milieu.

Nespresso verpakt zijn espressokoffie in aluminiumcups. Het bedrijf claimde dat die goed te recycleren zouden zijn. Dat blijkt in de praktijk minder gemakkelijk, schrijft de Volkskrant. Die schrijft dat de consumptie van Nespresso-espresso jaarlijks zorgt voor het weggooien van een equivalent van 10 Boeings 747.

Bron: www.volkskrant.nl/ – Lees ook op de blog: prijssetting Nespresso

stijgende vraag naar koffie perst boer én natuur uit

Ecologische onderzoekers schatten dat aan de gemiddelde kop koffie een waterkost van 140 liter zit, om de bonen te laten groeien.

Alexander Myers doctoreert aan de Universiteit van Kansas met een paper, die onderzoekt hoe de verschuiving naar grootschalige koffiewinning voor massaproductie een economische en ecologische ramp betekenen voor productielanden als Honduras, Colombia, Guatemala, Brazilië, Vietnam en Ethiopië.

Fair trade, dat een werkwijze voorstaat dat veel minder water zou gebruiken, door schaduwplanten en gewassen te diversifiëren, kan volgens Myers helpen het bewustzijn te verhogen onder koffiedrinkers in Westerse landen.

Bron: Demand for coffee squeezes poor farmers – Lees ook op deze blog over de CO2-voetafdruk van een kopje koffie

Nog een FN-Herstalleke als afsluiter. Santé.

NOG EEN FN-HERSTALLEKE ALS AFSLUITER. SANTÉ.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s