na Fair Chain koffie nu Clear Chain Chocolate™ – chocoweb wordt ClearChox

BEELDVERHAAL EN VIGNET CLEARCHOX

BEELDVERHAAL EN VIGNET CLEARCHOX

Ik kreeg bericht van Norbert dat chocoweb.nl niet meer is. Wat in 2009 startte als net iets meer dan een hobby, is nu doorgegroeid naar een professionele webshop. Niet enkel met hele goede chocolades voor een handvol liefhebbers in Nederland en Vlaanderen. Er is nu ook een kantoor in Bonn.

“We gaan ClearChox heten en willen helemaal transparant zijn: dus merken als Pacari en Lindt zijn er uit geknikkerd,” zegt Norbert.

“We blijven hele goede chocolade bieden. Cacao geteeld door boeren die er goed voor krijgen betaald en van bevlogen chocolatiers. Geen onduidelijke bronnen, geen geheimen. Vandaar ons motto Clair Chain Chocolate. Vandaar ons beeldverhaal en ons vignet, de ruit met een blauwe en bruine helft. Het zijn twee pijlen die elk een andere kant op wijzen: chocolade met een transparante handelsketen. Met zo min mogelijk schakels. Van de boer tot u.”

“Het allerbelangrijkste voor ons nu is volume maken. De prijs is hoog en de marges zijn laag – het is niet zo als koffie. Als je een espresso bestelt zit er voor hooguit 40 cent koffie in en je betaalt 2,50 of zo. Kortom, een hoge dosis idealisme bij ons die de boel aan de gang houdt.”

“We hebben nu twee banen gecreëerd in Nederland en Duitsland en mensen in het land van herkomst een beter inkomen gegeven. Nu nog diegenen overtuigen die voor 90 cent bij Lidl hun chocola kopen.”

Relatief dicht bij mijn deur (in Herentals, Eindhoven, Weert) zijn er ook nog de fysieke verkooppunten.

Mooi zo. Ik zet ClearChox rechtsboven op de blog enkele weken in de kijker.

VERKOOPPUNTEN CLEARCHOX BINNEN EEN STRAAL VAN VIJFTIG KILOMETER VAN HET CENTRUM VAN HET HEELAL

VERKOOPPUNTEN CLEARCHOX BINNEN EEN STRAAL VAN VIJFTIG KILOMETER VAN HET CENTRUM VAN HET HEELAL

Advertenties

4 gedachtes over “na Fair Chain koffie nu Clear Chain Chocolate™ – chocoweb wordt ClearChox

  1. Omdat, zoals je me zelf al eens min of meer aangaf, men in België op een irritant eigenzinnige manier fier is op zijn eigen merken en fabrieken. Het grootste chocolade- en bierfabriek ter wereld huizen dan ook niet toevallig in dit – wat de goede smaak betreft – overschat land.

  2. Pingback: Lidl verklaart fairtradechocolade aan 0.89 cent – blijft verder doofstom in duurzaamheidsdiscussie | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

  3. Pingback: Moyee Coffee exporteert als eerste ISO 9001 gecertificeerde koffie uit Ethiopië | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s