Veldrijden Hasselt verkocht: producten Oxfam Fair Trade zullen plaatsen 1, 2 en 3 bezetten

(Hasselt – 19/11/15) Wie vandaag de winnaar wordt tijdens de Soudal Classics GP Veldrijden in Hasselt is nog een goed bewaard geheim. Ook de ereplaatsen zijn nog niet gekend. Toch staat al vast dat fairtradeproducten goud, zilver en brons zullen wegkapen.

Schepen van Sport Habib EL OUAKILI en schepen van Ontwikkelingssamenwerking / Fair Trade Joost VENKEN namen samen het initiatief om als geschenk voor de eerste drie plaatsen van de GP een korf met fairtradeproducten uit de Oxfam-Wereldwinkel te voorzien.

Joost Venken:

“Hasselt is al bijna tien jaar een fairtradegemeente. Met kleine acties en grote evenementen brengt onze stad deze goederen dan ook onder de aandacht. Er is natuurlijk het jaarlijkse Amuse, maar ook tijdens de intocht van Sinterklaas was de chocolade eerlijk. We steunen hiermee de producenten in het Zuiden, maar tegelijk is het een vorm van sensibilisering naar de mensen van bij ons: gebruik ze ook. Er wordt al lang niet meer getwist over de kwaliteit van dit gamma. Eerlijke producten zijn immers slechts in die zin anders dat ze, jawel, eerlijk geproduceerd zijn.”

Habib El Ouakili:

“Het is met veel plezier dat ik deze korven mee zal uitreiken aan de winnende atleten. Fairtradeproducten dragen de boodschap van solidariteit met de zwakkere uit. Beetje bij beetje helpen we hen zo vooruit naar zelfredzaamheid. Niet vanuit een veredeld soort betutteling, maar vanuit de oprechte overtuiging dat we vroeg of laat op gelijke voet zullen staan. Economisch en maatschappelijk. Ook op de Algemene Vergadering van de sportverenigingen van Hasselt zullen de sprekers en de muzikanten trouwens bedankt worden met een soortgelijke korf.”

Meer info:
Joost Venken – 0497 24 54 23 – joost.venken@hasselt.be
Habib El Ouakili – habib.elouakili@hasselt.be

drie Limburgse klassementskoersen verkocht

In 2010 verklaarden alle drie de Limburgse topveldritten – Zonhoven, Hasselt en Heusden-Zolder – zich verkocht voor geschenkpakketten van de lokale Oxfam-Wereldwinkel. Rob Beenders (nu Vlaams parlementslid) gaf het goede voorbeeld als mede-organisator van de GP Veldrijden in Hasselt op Kapermolen.

Zonhoven ging dit seizoen op 25 oktober alvast weer verder met deze traditie. Vandaag volgt dus Hasselt – na enkele jaartjes onderbreking – en op 26 december sluit de UCI World Cup Cyclo-Cross op Circuit Zolder als derde koers in de rij. Volgend jaar gaan we proberen ook seizoensopener Neerpelt mee te krijgen. Een mens moet toch iets 😉

HASSELTSE FAIRTRADESPECULAAS

HASSELTSE FAIRTRADESPECULAAS

Advertenties

Een gedachte over “Veldrijden Hasselt verkocht: producten Oxfam Fair Trade zullen plaatsen 1, 2 en 3 bezetten

  1. Pingback: duurzaamheidskeurmerken leven op grote voet: goed voor 2 miljard omzet, zonder waarborg | recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nummer 31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s