Belg Bulcke (Nestlé) zonder pompoenen, Hollander Polman (Unilever) met plan naar Parijs

www.metuitstervenbedreigd.be

LINK: metuitstervenbedreigd.be

Ik heb nog enkele mailtjes uitgewisseld met CEO Paul Polman (Unilever), na zijn eerste antwoord.

Voor Foodlog wil ik, samen met Dick Veerman, graag een interview met hem afnemen. De formule, daarover moeten we nog nadenken. We kunnen vertrekken vanuit vragen en voorstellen vanuit de Foodlog-community. Je hoort er nog van.

Antwoord op dit voorstel: “Thanks. Happy to do in future. Indeed incredibly busy now. Warm regards. Paul

Met Parijs in zicht, heb ik hem veel moed en succes gewenst, bij het bepleiten van verdere stappen in de verduurzaming van ons handelen.

Polman maakt deel uit van een groep van bedrijfsleiders, die overheden willen overhalen zich te verbinden tot zero netto-uitstoot in 2050. Hij zal dit wederom in Parijs gaan bepleiten.

LEES BLOG: “Unilever met Ben & Jerry’s een megafoon voor de stem van het volk“.

In een persbericht daarover op REUTERS vandaag, ook deze alinea: “Nestle marked the U.S. Thanksgiving holiday on Thursday by noting that volatile weather had hit the pumpkin harvest this year as it highlighted its aim of using more renewable energy, although it has yet to set detailed targets.

Het zal toch geen toeval zijn dat een Belg aan het hoofd staat van Nestlé en België zonder klimaatakkoord of -plan naar Parijs gaat?

Het Amerikaanse nieuwsagentschap Politico bracht een verhaal met als titel ‘Belgium is a failed state’. Daarin wordt beschreven hoe ons land tekortschiet op politiek en bestuurlijk vlak, hoe politie en gerecht grote steken laten vallen, en wat een fiscale en economische puinhoop we ervan maken,schreef KNACK.

De ecologische puinhoop, plak ik er dan zelf maar even bij. Wie een beetje de geschiedens van België kent, weet dat het industriële tijdperk van het Europese continent begon in België. Mogelijk leiden we de troepen wederom, ditmaal in de definitieve weg naar af.

LECTRR, DE HUISCARTOONIST VAN DE STANDAARD, HEEFT 6 TEKENINGEN GEMAAKT VOOR DE OXFAM-WERELDWINKEL JONGEREN, OM ER RONDE STICKERS VAN TE MAKEN

LECTRR, DE HUISCARTOONIST VAN DE STANDAARD, HEEFT 6 TEKENINGEN GEMAAKT VOOR DE OXFAM-WERELDWINKEL JONGEREN, OM ER RONDE STICKERS VAN TE MAKEN – DIT IS ER EENTJE UIT DE REEKS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s