NGO tegen Ryanair en Easyjet grotere noodzaak dan anders gaan eten

Uit onderstaande infographic van Milieucentraal blijkt dat verandering van ons voedingsgedrag een veel minder grote impact heeft op het verkleinen van onze persoonlijke ecologische voetafdruk dan het veranderen van woon-, vakantie- en vervoersgedrag. Daaruit mag geconcludeerd worden dat we niet alleen ons eetgedrag, maar ons gehele leven moeten veranderen, wil COP21 in de buurt van een klimaatsucces komen.

Gaan fietsen, de trein nemen, kamperen in eigen land, de oude koelkast weggooien en minder douchen blijken de belangrijkste maatregelen die je vanaf morgen kunt nemen.

Ten aanzien van voedsel blijken twee simpele vuistregels van toepassing: verspil minder en eet minder vlees. Maar twee keer in de week geen vlees eten levert minder duurzaamheidswinst op dan kamperen in eigen land i.p.v. een reis naar het buitenland.

De maatregelen die er echt toe doen, zijn op dit moment domweg te onvoorstelbaar en zouden te grote weerstand oproepen. Neem de trein of de fiets en richt een NGO op tegen Ryanair en Easyjet zou het schokkende advies moeten luiden. We zien alle luxe om ons heen als vanzelfsprekend, maar onderwijl tikt de klok van de werkelijkheid door.

bron: vrij geciteerd vanop Foodlog.nl

KLIK VOOR EEN GOED LEESBARE, INTERACTIEVE VERSIE

KLIK VOOR EEN GOED LEESBARE, INTERACTIEVE VERSIE

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s